Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'honda civic ma8'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Product Groups

  • MEMBERSHIPS
  • STICKERS
  • Key chains
  • CIVIC5 MERCHANDISE

Calendars

  • Civic5 Meets and Events Calendar

Categories

  • Records

Forums

  • Club related stuff
    • About Civic5 & Rules
    • Latest Club News
    • FAQ
  • General Section
    • Chat Lounge
    • Members Cars
    • SOS! Help!!
    • Car Of The Month
    • Civic5 Meets/Events
    • Civic buyers guide
  • Technical Civic MA8 MA9 MB1 MB2 MB3 MB6 MC1 MC2
    • D.I.Y Guides
    • Engine & Chassis
    • Body/Electrics/Interior

Categories

  • Civic5 desktop wallpapers
  • Civic5 Smartphone wallpapers
  • Honda Related stuff
  • Civic5 DIY Guides
  • Misc Files

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Name


Location


Security check

Found 8 results

  1. Having a really annoying issue with my MA. So as far as I can tell someone fitted an aftermarket alarm system to my car before I got it (I think). I have no idea. The key fob is separate to the key, has no brand and is plane black. It went corroded and stopped working so I started using the key in the locks which seemed to disarm the alarm and the immobiliser. Then I started getting this situation where I'd turn the key, just the drivers button would come up and the alarm and immobiliser stay armed no matter what. Jiggling the key and a bit of WD in the lock sorted that until I came out the other day, no central locking at all, car constantly immobilised and alarmed and I can't do anything about it. Has anyone had an issue like this ? Is the immobiliser and alarm aftermarket does anyone know ? Why did my central locking just stop ? Picture of key and fob below
  2. Hello guys, I'm new user from Italy (sorry for bad English). I need help to understand what is happening on my mother's car, 138.000 km engine model D14A2 Some issues started after a routine maintenance on the engine; engine head, cam belt and water pump have been changed. If I am not wrong these components are all exchanged during this checks. After many km (don't know exactly how many) the engine were not able to keep reach and maintain the normal temperature because of an issue with the thermostat (in fact petrol consumption was anomalous). The mechanic changed the thermostat and a new issue has appeared immediately. The temp gauge begun to failed to measure the correct engine temperature. The gauge was moving up to 1/4 of the gauge scale instead of moving just before half scale. I took the car back to the mechanic but he wasn't able to fix the issue. He checked the engine and said that it was ok. He told me to do not worry about a false reading. At that moment I understood that he was not able to fix it (or maybe he didn't want to spent time on an old car and moving on other cars more profitable) and I thought to fix by myself the issue and also save money from that mechanic (which caused more issue then fixes). I made many searches on internet to fix the issue by myself. First I replaced the ECT sensor (the one with the o-ring) but unfortunately the issue was still there. Then I checked the ECT gauge sending unit (by following the instruction from the Honda service manual); I put to ground the yellow green wire that connects the sensor to the gauge and turned on the car switch to position III. The gauge started to move to the H mark very fast. I turned off the switch before it were going to reach the H mark (as the manual warned). That allowed me to check if the issue was on the gauge itself or on the sensor. So I decided to buy another ECT gauge sending unit. I bought the replacement part directly from Honda (80 euros); then I mounted it on the car. The original component has been broken during the disassembly. Unfortunately the issue is still there but (and this is what is also makes me even more crazy) now the gauge reads an higher engine temperature; in fact it goes up around 3/4 the scale. Anyway the engine temperature is ok; in fact the pipeline from the radiator to the engine can be touched with the hands when the engine is on and the radiator fan does not turn on in normal condition. I haven't checked yet if it start turn on under workloads but I think it works. Coolant level seems ok to me. So... any suggestions on how to fix the issue??? Please help me!!!
  3. I would like to know if it will be possible to fit on the MB6 Hood and front bumper onto my MA8. I've noticed there are significantly more parts for the MB6, and then more there's the front lip that I think I wouldn't be able to put onto my MA8. I'm worries there might be conflict with the lights or other parts of the body. And that MB6 bumper is quite sexy. Pictured my white ma8, someone elses (who's probably here on civic5) mb6
  4. Hi my name is Jordan and I'm from Bulgaria! Glad to be part of this site. 2008! When I bought it! 2009! New tires + rims! 2010! Bad things .... But we're back in the game ..... Much Love! 2010! New set of tires and wheels! This time 15 " 2011! Nothing special! 2012! Good year so far ....Lot of work on the car. Refresh the brakes (new discs and pads) in the blue paint. Refreshing the wiper arms, side mirrors, front grille. Cleaning of the dirt side skirts. Oil Change and supplies ...... And this hook already blue. What do you think guys! Not the most beautiful here, but my love. For the future ..... Wing Integra DC2, suspension, motor and many others.
  5. Hi everyone. is anyone running 16s on there civic if so could you please post a picture? what is the fitment like also? lastly has anyone done a 5 stud conversion on a civic if so whats needed and from what car? Thanks Ben
  6. I've been told that my MA8 edu is OBD2 but I haven't been able to find the OBD2 connector. Has anyone found it or do we just not have one?
  7. Hi guys, So my gears started becoming harder to change lately, and there's been some strange whining noises in between certain gears. My mechanic has advised me that the Release bearing in the clutch might be the cause. So instead of changing the bearing, I'm thinking of getting a whole new clutch kit while I'm at it, and after some ebay and forum browsing I've seen alot of Brands such as the famous Exedy and other brands that I don't recognize such as CG Motorsports, Black diamond, and so on. I'm maybe considering getting a Competition stage 2 clutch since I'm always burning through my current (high revs) (also probably the cause of my current situation). So any of you guys have experience with clutches that can advise me on a good one to get?
×
×
  • Create New...